Vores nye hus

Vi er lige flyttet ind i vores nye hus for et par uger siden. Vi har overtaget huset efter et ældre ægtepar, som gerne ville flytte til noget mindre, hvor der ikke er så meget arbejde med vedligehold af hus, have osv. Så de har fået sig en lejlighed inde i byen.

Huset er bygget i slutningen af 60’erne og selv om ægteparret har været gode til at holde tingene i orden, bærer det hele efterhånden præg af, at det nu har mere end 40 år på bagen. Der er da lavet nyt køkken og badeværelse og almindeligt vedligeholdelsesarbejde så som eksempelvis udskiftning af enkelte vinduer og malerarbejde. Men der efterhånden flere større ting, som trænger til en kærlig hånd.

Et af de områder, hvor der virkelig skal gøres noget, er haven. Den er anlagt for mere end 40 år siden og der er vist ikke lavet det store om på den siden. Græsset og hækken er selvfølgelig klippet løbende. Ligesom også buske og blomster er passet og plejet. Men det helt store problem er faktisk de træer, som blev plantet for så mange år siden og nu har vokset sig rigtig store. Der er vel omkring 12-15 træer med en gennemsnitshøjde på omkring 7-8 meter. Det er altså nogle store træer at have stående i en helt almindelig villahave. De skygger rigtig meget og der er derfor store områder af haven som næsten aldrig ser noget sollys.

De store træer har ført et altoverskyggende problem med sig. Nemlig mos. Der er mos på både tag og terrasse. Men specielt er der meget mos i græsplænen. Det er faktisk så galt, at der er mere mos end der er græs. Og det vil vi gerne have gjort noget ved. Så nu starter vi med at få fældet nogle af de store træer og få beskåret kraftigt i de resterende. Og herefter skal vi i gang med selv græsplænen. Mosset skal fjernes og så skal der ellers sås en masse ny græs. Så håber vi på, at vi kan nå at få os en nogenlunde pæn græsplæne allerede i år.

Og mon ikke også vi kan få opfyldt vores drøm om at få gang i vores egen køkkenhave inden så længe? Det vil vi i hvert fald meget gerne. Så skal der både ærter, bønner, gulerødder, kartofler og en masse andet spændende i jorden.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *