Stråtag på Fyn

Det er faktisk lidt af et savn, at min arbejdskammerat gennem godt og vel 10 år, Henrik, har valgt at forlade det tømrerfirma, hvor vi har arbejdet virkelig godt sammen lige siden, vi begge to blev færdige som lærlinge. Jeg vidste da godt, at Henrik gik med en drøm om en dag at blive selvstændig, men det var nu alligevel en tilfældighed, der fik ham til at tage springet og starte et nyt firma – og så er det rent faktisk ikke en gang et tømrerfirma.

Der skete det, at vores firma for godt et år siden fik en lidt speciel opgave. Der skulle lægges et helt nyt stråtag på en fredet bygning et sted på det vestlige Fyn. Det var ikke kun selve stråtækningen, der skulle udskiftes, men også hele tagkonstruktionen af træ med spær og det hele, og det var selvfølgelig entreprisen med tagkonstruktionen, som vores tømrerfirma fik.

Det var et lidt spændende arbejde, fordi konstruktionen skal være noget anderledes, når der skal lægges et stråtag, så vi havde et i øvrigt glimrende samarbejde med den tækkemand, der skulle stå for selve stråtaget, så vi kunne være sikre på, at vores konstruktion blev lavet rigtigt.

Det var Henrik og mig, der som tømrersvende stod i spidsen for arbejdet med tagkonstruktionen, og det gik op for mig, at Henrik var meget interesseret i, hvordan man lægger sådan et stråtag, og han valgte faktisk at give tækkemanden en hjælpende hånd, fordi han gerne ville prøve, hvordan den slags arbejde skulle udføres.

Vi blev færdige med den opgave, og jeg tør godt påstå, at det endte med at blive det flotteste stråtag på Fyn, vi fik lavet. Tækkemanden var i hvert fald også godt tilfreds med det endelige resultat, og han tog en masse billeder af det flotte tag, da det var færdigt.

Der gik nogle uger, hvor Henrik mange gange vendte tilbage til den arbejdsopgave, vi havde haft med det stråtag, og det var tydeligt, at han havde fået smag for at lægge et stråtag. Han begyndte også på et tidspunkt at snakke om, at det da kunne være, at han skulle skifte branche og få sig et arbejde som tækker et eller andet sted. Måske her: http://www.straatagfyhn.dk/straatag-fyhn.aspx

Vi andre grinede lidt af ham og mente, at det måske var en lidt tvivlsom branche at slå ind på, for hvor stor efterspørgsel er der egentlige på stråtage nu om dage. Men det viste sig hurtigt, at det havde Henrik faktisk undersøgt, og han havde fundet ud af, at der er rigeligt med arbejde for en dygtig tækker, så han arbejdede videre med sine ide om at skifte fag.

Og så skete der det, at den tækkemand, vi havde arbejdet sammen med på det flotte stråtag på Fyn en dag ringede til Henrik og opfordrede ham til at blive kompagnon i firmaet. Det overvejede Henrik vist kun i nogle få minutter, før han takkede ja til mandens tilbud, og de blev hurtigt enige om betingelserne, så nu er Henrik flyttet og er blevet tækkemand på Fyn.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *