Dansk design

Spring Copenhagen figurer

Vi har en stolt tradition for godt design og håndværk i Danmark. Men ikke kun det. Vi har jo også en sans for at skabe hygge i vores hjem. Begge dele er vi verdenskendte for. Mange mennesker i udlandet forsøger at lære begrebet ’hygge’ at kende bedre. Det lykkes ikke altid for dem. Men de ved, at hvis de kan få fat i produkter, der udspringer fra godt dansk design, så er de et skridt nærmere. Alle kender til Arne Jacobsens stel eller til Georg Jensens ure. Det er produkter, der sælges over alt. Men herhjemme i Danmark er vi foran. Der kommer hele tiden nye, dygtige designeres produkter på markedet.

Dansk design

Det kan være alt lige fra tøj til møbler via forskellige brugsgenstande. Brugskunst. Et af de sidste spirer på den danske designs stamme er produkter fra firmaet Spring Copenhagen. Det er et forholdsvist ungt firma, som har videreudviklet på begrebet ’funktionalitet’. Det producerer små træfigurer, hvoraf nogle har en praktisk funktion. Fx som saltbøsse. Men det er ikke kun produkter, der har funktionalitet. Det er figurer og genstande, som indbyder til, at man rører ved dem. Deres glatte – men ikke blanke – overflade betyder, at de er rare at have i hånden.

Indbydende

De indbyder også til, at vi gør det, som vi gør, når vi skaber hygge: Vi stiller dem et sted, hvor vi kan se dem og glæde os over dem. Og ja, mange af figurerne behøver ikke bare at blive brugt som pyntegenstande, selvom de måske er tiltænkt den funktion. En figur fra Spring Copenhagen kan nemlig også bruges som papirvægt. Det pynter med sådan en figur på ethvert kontor. Nogle af figurerne er dog rimeligt små, men alligevel, de er søde. Og de er ideelle som en lille gave til en veninde eller en ven. Der kan ikke være et eneste menneske, som ikke bryder sig om at få en lille gave, der kan stå der foran computerens skærm. Dels vil den sprede godt humør på en dårlig arbejdsdag. Dels vil den minde modtageren om dig, som har givet ham – eller hende – den.

Fine til gaver

Figurerne fra Spring Copenhagen kan fx bruges som en gave til mærkedage i familien. Naturligvis også som fødselsdagsgaver og julegaver. Faktisk har firmaet så mange figurer, at det kan gå hen og blive en hel samling, du ender med. De er uimodståelige. De er holdbare – det er jo ikke porcelænsfigurer, der kan gå i stykker, hvis man kommer til at tabe dem.

Så, hvis du nu står og mangler en lille gave – måske til en god kollega, så kan det være, at en lille figur fra Spring Copenhagen er løsningen. De koster ikke en bondegård. Prisen er selvfølgelig afhængig af figuren, du køber. Men den er under alle omstændigheder overkommelig. Så hvis du har brug for en lille gave på et stramt budget, så overvej en lille træfigur. Det er en sød og finurlig gave at give et menneske, som du gerne vil vise, at du sætter pris på. Fx en kollega eller en kæreste.

Disclaimer