40plus dating

Netdating er ikke længere tabu

Netdating som tabuemne?

Netdating er et fænomen, der gennem nyere tid har bredt sig til store dele af verden. Det handler om at finde en partner på nettet via en profil, der henvender sig til andre profiler. Det foregår altså meget lig med sociale medier som Facebook og Twitter, men i stedet med den hensigt at finde en partner, eller måske bare en flirt.

Man skal dog ikke mange år tilbage før at netdating var et langt mere tabubelagt emne end det er i dag. Lige da netdating kom frem, følte mange brugere det pinligt at fortælle familie og venner, hvor de havde mødt deres partner. Netdating blev, og bliver stadig af nogle få, betragtet som den sidste nødløsning og som et tabuemne. Det var de desperate, som det ikke var lykkedes for ude i byen eller i omgangskredsen. Der har hersket en opfattelse af at dating og kærlighed kun kan blomstre, hvis den er opstået ”i det virkelige liv”. Men hvorfor skulle en forelskelse kun kunne blomstre, når man er startet ansigt til ansigt?

Vores liv foregår på de sociale medier

En meget stor del af danskernes liv foregår i dag på nettet og på de sociale medier. Vi kommunikerer igennem nettet, vi forbinder os selv med andre, og udbreder en stor del af vores liv på nettet. Hvis det ikke er tabu hverken at have arbejde, familieliv, interesser og venner på nettet, hvorfor er det så tabu at møde en potentiel kæreste online?

Kravene til ens sociale liv forhøjes samtidig, når alt man foretager sig, er til at finde online. På Facebook vil alle dine bekendte være i stand til at se, om man er i et fast forhold, om man går i byen hver weekend, og hvor mange sociale arrangementer man deltager i. Vi udleverer os selv så meget på nettet, at det kan være svært at leve op til presset. Det er hård kost, hvis man så samtidig skal bevise at man oven i det har tid til at møde drømmeprinsen af ”de rigtige” veje.
Hvis vi kan lægge hele vores liv ud på nettet, hvorfor så ikke også finde kærligheden derigennem?

Fordele ved netdating

Netdating kan samtidig give en fordel i det første møde, i det begge parter ved, at den anden indlader sig fordi de selv leder efter kærligheden. Derudover er alle kort lagt på bordet med hensyn til nuværende civilstand, ønsker om flirt eller forhold og noget så simpelt som hvor personen bor. Man kan helt undgå de måske akavede situationer, der kan opstå, hvis man møder nogen i byen eller på arbejdet. Her er der større chance for at gå galt af hinanden med hensyn til hvor forholdet befinder sig.

300.000 danskere bruger netdating

En undersøgelse fra 2011 viser at tre ud af fire i dag bruger nettet dagligt. Dertil bruger 300.000 mennesker netdating.

Samtidig er udbuddet af d40plus datingatingsider vokset betragteligt, og udover de store giganter som dating.dk og match.com, findes der også nichesider, hvad end det er til seniorer (eks. senior.dk), homoseksuelle, 40plus, elitedating eller andre særlige præferencer.
Netdating er blevet så udbredt og livet på nettet så stor en del af vores hverdag, at det ligger adskillige år tilbage i tiden, at betragte det som tabu.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *