Drugtest i produktionen

Selvom vi er i det sandede Vestjylland, hvor kartoflerne gror bedst, er vi desværre ikke sluppet uden om fænomenet med folk, der misbruger forskellige former for narkotiske rusmidler. Det er nu altid tilflyttere, for den slags er vi ikke vant til her i Vestjylland, hvor en guldbajer nok er det vildeste, de unge svinger sig op til. Eller måske lidt hjemmebrændt pullimut fra Arnes lade ude ved vigen. Men vi har jo folk fra andre dele af landet, der kommer her til for at tjene penge på kartoffelproduktion, så der var ingen vej udenom: Alle skal gennem en periodisk narkotest!

Vi tester alle medarbejdere for narko

Ingen er for fine, så da vi her på kartoffelfabrikken besluttede, at vi ikke ville have nogen med en rus til at arbejde ved de ofte farlige maskiner, valgte vi også, at ALLE skal have en narkotest med regelmæssige mellemrum. Og selvfølgelig uvarslet – og på forskudte tidspunkter. Så kan ingen sige, at det kun er kjøwenhavnerne eller dem nede far de varme lande, der er udsatte. Det er alle fra direktør til fejedrengen.

Vi sørger selv for alle tests efter at have fået et kursus fra virksomheden hvor vi køber de små narkotikatests i kassevis: Ferle. Hvis nogen skulle vise sig at teste positive, sender vi dem direkte til hospitalet, hvro en læge tager en sekundær test, så der ikke er skygge af tvivl.

Vi bruger både spyttests og urinprøver sådan lidt i flæng.

Hvorfor tester vi for hash og narko?

Hassan slæber kartoffelsække på højlager

Hvis du kigger på billedet herover, kan du sikkert sagtens forstå, hvorfor vi ikke kan have folkene til at tåge rundt i en rus. Et fald ned af trapperne er jo farligt – for både kartofler og medarbejderen, og vi ønsker ikke spild af hverken mennesker eller varer.

Det er jo også fysisk hårdt at arbejde med kartoflerne, så hvis folk hænger med næbbet efter at have fyret en fed eller taget de små blå i weekenden, kan de ikke arbejde effektivt eller sikkert. Og så tjener vi ingen penge.

Vi gør ingen hemmelighed ud af, at vi narkotester alle, så når en person søger job hos os, gennemgår de på stedet en narkotest, og er der ugler i mosen, får de besked på at glemme alt om job hos os. Det samme gælder, hvis det er en medarbejder, der melder positivt også i kontroltesten: Så er det bare om at pakke sydfrugterne og komme ud af fabrikkens område.

Måske er vi hårde? Jeg ved det ikke – men jeg tror på, at vi hjælper med til at holde folk fra det for bandede misbrug. Tror du ikke?

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *