Badeværelse

Indretning af badeværelse

Det vil nok være en overdrivelse at påstå, at længere tids diskussion om indretningen af vores nye badeværelse var lige ved at koste os vores ellers gode ægteskab, men bølgerne gik i hvert fald højt i flere omgange, inden vi til sidste fandt frem til et kompromis, som både min mand og jeg kan leve med.

Vi var fra en start meget uenige om, hvorvidt vi skulle have et badekar i badeværelset eller ej. Min mand ville meget gerne have et spabad, hvilket jeg egentlig også gerne ville, men det tager så meget plads, at vi ikke også kunne have en brusekabine i rummet. Og i det daglige synes jeg bestemt, at det er nemmere og hurtige at tage et brusebad fremfor at skulle til at fylde et badekar hver gang, man skal have et bad.

Badekar

Min mand gik ind for, at vi jo bare kunne opsætte en bruser, så vi kunne stå i badekarret og tage brusebad, men det har jeg aldrig brudt mig om og stod nok lidt stejlt på, at vi ikke skulle undvære en brusekabine.

Jeg må tilstå, at det var min mand, der fik den helt rigtige ide. Han fandt nemlig ud af, at vi kunne sløjfe den vaskesøjle, vi tidligere havde i badeværelset, og i stedet sætte vaskemaskine og tørretumbler op i bryggerset, hvor den slags vel egentligt også hører hjemme. Og hvis vi gjorde det, kunne vi måle os frem til, at der kunne blive plads til både spabad og brusekabine.

Brusekabiner

Det var nok en noget dyrere løsning, men vi besluttede os for den og tog i byen for at finde det helt rigtige spabad og kigge på udvalget af billige brusekabiner. Spabadet fandt vi hurtigt, og vi var enige om, at vi ville have en gedigen brusekabine med rigtig glasdør i, og selv om den så også blev lidt dyrere end forventet, var det sådan en, vi valgte.

Min mand er noget af en handy man, så han har selv lavet langt det meste af arbejdet med vores nye badeværelse, og jeg må også sige, at han har lavet det flot. Det tidligere loft med fyrretræsbrædder er pillet ned og erstattet af hvidmalede gipsplader, hvor han har lavet huller til belysning med spots. Det giver en rigtig flot effekt med det loft, og de nye spots giver et rigtig godt lys i badeværelset.

LED i badeværelset

Da han var i en el-forretning for at købe de 12 spotlamper til loftet, blev han i forretningen gjort opmærksom på, at det ville være en god forretning at montere LED lys i loftet i stedet for traditionelle pærer. De er ganske vist lidt dyrere, men elforbruget er så meget lavere, at merprisen meget hurtigt er tjent hjem, så det var selvfølgelig dem, han valgte.

Det første så i øvrigt med sig, at vi efter renoveringen af badeværelset gav os til at skifte elpærerne i hele huset ud med LED pærer, for min mand har regnet ud, at det giver så stor en besparelse på forbruget, at udgiften er tjent hjem allerede det første år.

Disclaimer