Advokatens arbejde

En dag i forrige uge kom min mand hjem fra arbejde, og han var godt gal i hovedet. Han var ikke gal over at have fået en ny sag. Han var gal over omstændighederne, sagen er opstået på. Han er arbejdsskade advokat og har set mange ulykkelige skæbner få ødelagt deres liv, fordi de enten selv, eller deres arbejdsgiver, ikke har taget de nødvendige sikkerhedsregler.

Planloven

Den nye sag, han har fået, handler om en mand, der er kommet til skade under noget vejarbejde omme på den anden side af byen. Her har kommunen givet tilladelse til, at den gamle ringvej bliver udvidet, så den stigende tunge trafik ikke er nødt til at skulle køre igennem byens centrum. Fornuftigt nok. I sin tid var der godt nok problemer med alle de miljøbevidste mennesker, som ikke ville have, at vejen skulle gå igennem området. Men planloven blev overholdt, og der var ikke meget hold i indsigelserne, de gav.

Nu er kommunen så ved at udvide vejen, og selvom der normalt ikke er problemer i kommunen, så har de altså lavet nogle kæmpefejl. Fx så har de ikke tjekket, at den entreprenør, de bruger til projektet, overholder alle retningslinjer. Og det viser sig nu, at de ikke har givet deres ansatte det rigtige sikkerhedsudstyr. Der er nemlig regler for, hvad vejarbejdere skal have på, når de arbejder på veje. Det har ført til, at en mand er blevet kørt ned af en lastbil. Det er forfærdeligt at tænke på. Chaufføren så ham ikke og ramte ham. Manden havde heldigvis hjelm på, men har alligevel fået en meget alvorlig hjernerystelse og har brækket arme og ben.

Harm over hændelsen

Min mand var meget harm, over at sådan noget kan ske. Det er kriminelt, at kommunen ikke tjekker entreprenøren. Og det er endnu mere kriminelt af entreprenøren, at han bare er ligeglad med sine ansattes sikkerhedsudstyr. Manden, der ligger på hospitalet nu, skulle have haft bukser med reflekser på. Det havde han ikke. Han havde bare nogle almindelig blå arbejdsbukser på.

Horsens advokat

Nu skal min mand så til at anlægge sag mod entreprenøren og kommunen. Det bliver en kompliceret og tidskrævende sag. Men som advokat i Horsens har han besluttet sig for at gøre alt, hvad han kan, for at manden får den størst mulige offererstatning. Og han vil gøre alt, hvad han kan, for at erstatningen bliver udmålt hurtigst muligt. Det ender nok ikke helt med københavnske erstatninger – men alligevel.

Grunden til det er, at her ikke er så mange advokater i Horsens, og medierne er allerede i gang med at spinne historier om byen som en dårlig by. Det er det ikke. Der er sket en fejl. Ja – endog en grov fejl. Men der sker flere fejl i mange andre byer. Så sagen skal køres hurtigt. Og manden, og hans familie skal sikres økonomisk. Ingen ved, om der i virkeligheden også er en hjerneskade, som vil påvirke manden og hans familie fremover.
Jeg kan godt forstå min mands harme. Han har ret. Den sag skal afsluttes hurtigst muligt. Det vil være i alles bedste interesse at få dysset sagen ned i medierne.

Disclaimer