Kartofler til hunde?

Nu vil jo gerne sælge kartofler fra vores kartoffelproduktion, men vi skal også være ærlige og ordentlige, og det fik vi brug for at være, da vi modtog spørgsmålet fra Anni, der lød: “Er det godt at give hunde og katte kartofler som en stor del af deres foder? Vi andre spiser jo kartofler hver eneste dag, så det kan de vel også?”. Det korte svare er nej. God hundemad og kattemad er ikke kartofler. Godt hundefoder kan du købe her for eksempel: http://www.gilpa.dk

Er kartofler usunde?

Altså – nu sælger vi jo kartofler, så det får du mig ikke til at sige. Men jeg vil sige, at til hunde og katte er det ikke særlig smart at fodre med kartofler, da der er så megen stivelse og egentlig ikke megen næring i kartofler. Her i Danmark har vi jo en tradition for at spise kartofler, og en af de væsentligste årsager til det er, at de er billige! Så er det sagt.

Hunde og katte har slet ikke brug for den stivelse, der er i kartofler, og man gør ikke sin hund eller kat nogen tjeneste ved at give dem kartofler. Faktisk bør man slet ikke give dem menneskemad overhovedet!

Jeg er helt med på, at det er dyrere at købe for eksempel kattemad fremfor at give dem rester, men sagen er, at du forkorter dit kæledyrs liv ved at gøre det. Der er så mange ingredienser i vores mad, der er usunde eller direkte skadelige for hunde og katte – og nogle af dem er endda direkte livsfarlige for dem!

Vindruer, avocado, løg og mørk chokolade kan dræbe en hund. Der er stoffer i, der kan medføre akut nyre- og leversvigt, der kan koste dem livet! Vidste du det?

Der er en masse gode og gratis råd om fodring at hente her: http://www.gilpa.dk/gode-raad-om-foder-til-hunde-og-katte – og det er altså værd at læse op på, hvis du vil gøre det bedste for dit kæledyr, og det vil du vel?

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *