a white house with a grass roof and two windows

Bedste danske vinduer?

Det er bare helt vildt, så hurtigt som tiden går. Du har en følelse af, at i går var det sommer. Nu er vi henne i december, og du har allerede en idé om, hvad dit forårsprojekt skal være: Udskiftning af vinduer. Jeps. Der er nogle vinduer omme på husets side imod vest, som har behov for at blive skiftet. Det er gamle vinduer. Rammerne er oprindelige. Lavet af træ. Det holder bare ikke længere. Træet er rådnet – og faktisk så sagde den tømrer, du havde ude for at se på vinduerne, at det slet ikke kan betale sig for dig at få udskiftet de gamle med nye vinduer med trærammer. Han gav dig direkte besked: Du bør købe nye vinduer af PVC.

Nye vinduer på Sjælland?

Aha, men hvor finder du nye vinduer på Sjælland, som er lavet af PVC? Og er PVC det samme som plastik? Det kunne din tømrer ikke lige svare på, men han mente, at du sagtens kan google dig frem til svarene.

Så det gjorde du. Og du så, at der findes to meget store vinduesproducenter – Rationel vinduer på Sjælland og Velfac –  som har rigtigt mange forskellige vinduer, som du kan vælge imellem. Du har derfor bedt om at få en repræsentant fra hver af de to store firmaer ud for at rådgive dig omkring de nye vinduer, som du skal have sat i huset. Du fik faktisk også mulighed for at se nærmere på KPK Vinduer her.

Vindues eksperten kom

Repræsentanten fra Velfac kom allerede forbi i morges. Det var lidt uventet. Han var tidligt på den. Men venlig nok – og kunne godt klare, at du ikke havde nået at barbere dig. I kiggede på vinduerne. Han målte de eksisterende vinduer, tog sine noter og fortalte dig, at han vil sende dig et tilbud. Måske allerede i eftermiddag.

Rationel repræsentanten kommer i eftermiddag. Han vil sikkert gøre det samme: Love dig et tilbud, når han har opmålt og noteret. Om han kan have det fremme hos dig allerede i aften, tvivler du på. Kommer tilbuddet i morgen formiddag, så er det fint.

Nu sidder du så bare tilbage med et problem: Hvilke er de bedste vinduer? Vinduer fra Velfac eller dem fra Rationel – eller KPK? Det må du også google dig frem til. Repræsentanterne vil jo hver især sige, at deres vinduer er de bedste. Sandheden er nok, at vinduerne fra både Rationel og Velfac er lige gode. Du skal derfor vælge ud fra andre kriterier: Prisen? Naturligvis!

Farver og design spiller ind

Men faktorer såsom farver – indvendigt og udvendigt spiller da også en rolle. Og hvordan vinduerne åbnes, skal du også kigge på. Der findes faktisk vinduer på markedet, som du ikke kan bruge hvor som helst. Der er regler, som skal overholdes. Det må du sætte dig ind i. Men du kan spørge repræsentanterne. Du har deres telefonnumre – og de vil nok ikke have noget imod at svare på dine spørgsmål.

Ja, du har et projekt at tage stilling til. Og det er godt, at du allerede er i gang med at finde ud af hvilke nye vinduer, du skal have. Men tag og beslut dig, så udskiftningen af vinduerne kan begynde til foråret.

Disclaimer