Bæredygtige babykjoler trender

Dåbskjolen bliver de fleste babyer, der bliver døbt, trukket i – drenge som piger. Herefter vil det mest være pigerne der får glæde af de fine, luftige og feminine beklædningsgenstande.

Da babykjoler er meget populære, nok mest hos mødrene da de ofte går en smule mere op i hvordan tøjet ser ud end babyen selv gør, er det heldigt, at udvalget stiger.
I tidligere tider var det vigtigst at babytøjet var praktisk så det kunne holde til at blive beskidt, og at det varmede så babyen ikke frøs. I vores moderne tider er der opstået en helt modeindustri indenfor børne- og babytøj, hvor tøjet skal være smart og moderigtigt hvilket har gjort, at udvalget er boomet.

På samme tid er mange, og ligeledes samfundet generelt, bliver mere miljøbevidste. Bomuld er ikke bare bomuld, men der er økologisk bomuld og konventionel bomuld.

Strik selv en babykjole

Nogle forældre går altså meget op i, at deres datters babykjole er produceret på bæredygtig vis med bæredygtige og økologiske materialer. Flere og flere mindre børnetøjsbutikker popper op på gader og stræder, hvor du kan købe fine babykjoler, -bukser, -vanter, -huer, -bodystockings etc., produceret på miljøvenlig vis.
Er man dygtig med strikkepindene og ønsker man selv at strikke babykjoler, er det også et stort udvalg af lokalt produceret garn i mange garnforretninger. Det vil altså sige, at du kan finde garn fra danske, norske eller svenske får til dit babykjole-strikkeprojekt.

Køber man økologisk garn og materialer er man også sikker på, at det ikke indeholder kunstige farvestoffer og andre ting der kan fremprovokere allergi eller udslæt.

Når man enten skal købe eller selv strikke eller sy en babykjole, må man også huske på, at babyer har en meget sart og fin hud. Derfor er det en god idé at mærke godt efter på kjolen – måske endda tage den op mod kinden og mærke hvordan kjolen eller garnet føles her. En del uld kradser, men ønsker man alligevel at bruge uld til babykjolen kan alpacauld være en god løsning, da dette ikke klør så meget.

 

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *