Webshop og E-mærket

Når du skal opstarte din egen webshop kan det være en god idé at søge om at blive e-mærket. Ved at blive e-mærket øger du forbrugernes tillid til din hjemmeside, således at de i højere grad kan føle sig sikre, når de vælger at købe dine varer over nettet på din webshop.

E-mærket

Bag e-mærket står e-handelsfonden, som blev stiftet i 2000 af en række brancheorganisationer, men som også er støttet af Videnskabsministeriet. Det er en non-profit organisation, som agerer som den danske mærke/stempelsordning for sikker nethandel. Når det nævnes, at det er en non-profit er dette ikke ensbetydende med, at det at få e-mærket er gratis. Priserne for e-mærket er delt op i et ansøgningsgebyr og årsabonnement og de pågældende priser varierer alt efter, hvor mange ansatte der er i webshoppen / virksomheden.

Du kan finde nærmere oplysninger om priserne inde på e-mærkets hjemmeside. Priserne er udelukkende til at finansiere driften af fonden, og såfremt der bliver overskud, bliver dette beløb brugt på støtte e-mærkets formål.  For at opnå e-mærket til ens webshop, skal man opfylde 10 krav, som er opstillet af e-handelsfonden. Disse regler er opstillet på baggrund af erfaringer med forbrugere, og reglerne er der udelukkende til at forebygge, at der opstår tvister mellem forbrugeren og sælgeren. Forbrugeren og din webshop.

Børn og unge skal beskyttes på din webshop

Det er vigtigt, at I gør klart overfor kunden, hvem I er og hvor og hvordan de kan komme i kontakt med jer på webshoppen. Endvidere omhandler det også, at kunderne ved hvad de siger ja til, og ikke eksempelvis automatisk bliver tilmeldt nyhedsbrev m.m., samt at de modtager ordrebekræftelse, kan betale med dankort. Derudover skal børn og unge beskyttes yderligere og at I har klare regler om reklamation og fortrydelse på webshoppen er selvsagt også et krav.

Dette er en række af de punkter, der skal være på plads og overholdes, før at man kan blive e-mærket. Størstedelen omhandler det at skabe klarhed, sikkerhed og tryghed for kunden, hvilket også er vigtigt for dig som sælger, da det vil tiltrække flere kunder, og formindske deres betænkeligheder ved at købe hos dig.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *