Verdens mest berømte by

Byernes by samt verdens mest berømte. Kært barn har mange navne. Det er bare to udtryk, som kæmpe byen New York beliggende i det østlige USA kaldes. New York er meget mere end bare en normal storby, som man kender det. Der findes f.eks. 179 nationaliteter i byen.

New York er også en fantastisk havneby, som bl.a. giver dig mulighed for, at tage med de færger, som sejler rundt i kanalerne og på floderne i New York. Det er fantastisk, at se byen fra vandet af. Hvis du kan lide at sejle er det også muligt, at leje sin egen båd, og sejle rundt på egen hånd på kanalerne i og udenfor den enorme by.

Byen besidder alt mellem himmel og jord, lige fra kunstudstillinger af høj kvalitet til det nyeste indenfor musikbranchen. New York er byen for alle i alle aldre, og alle kan finde præcis de perfekte oplevelser, som passer til en selv. New York er for alle i alle aldre.

Frihedsgudinden som absolut er et must-see når du kommer til New York. Denne store statue kan ses stort set overalt fra vandet omkring New York. Det betyder, at det er forholdvist nemt, at finde rundt i New York, hvis du sejler rundt. Har du lyst til, at tage rundt til de 5 bydele i New York så har byen et meget ovenvældende offentligt trafiknet, men rigtig godt transportsystem med normale tog, en undergrundsbane samt 2.600 busser, som kører uafbrudt rundt i byen. Læs meget mere om New York rejser.

New Yorks bydele

Byernes by New York består af 5 bydele.

  • Bronx: Dette er et af de fattigste kvarterer i hele USA. Derudover er det også i dette kvarter, at hiphop genren indenfor musik opstod, og nu er verdenskendt.
  • Brooklyn: Dette er bydelen med mange forskellige folkefærd og kulturer. I dette område er der alt fra italienske pizza restauranter til sushi restauranter fra Kina.
  • Manhattan: Er New York’s finansielle centrum og det er her du finder Wall Street. Det er også på Manhattan, at alle de store turistattraktioner ligger, som Rockefeller Center, Broadway  mf.
  • Queens: Dette er en af de største bydele i byen, men Queens er også en af de bydele, som ikke ret mange europæere kender, hvilket også betyder, at du kan tage herhen, hvis du vil væk fra den ekstreme turisme i New York.
  • Staten Island: Dette er en ø i byen, og det her er meget af det gamle New York ligger, som man kender det fra film. Derudover ligger der i denne bydel en masse seværdigheder som museer, hvor museet Historic Richmond Town bl.a. kan nævnes.

Attraktioner

Der er et helt hav af attraktioner i New York. Der er mange forskellige med hver sin helt egen historie og charme. af attraktioner du bør overveje anbefaler vi:

  • Ground Zero: Monumentet for de to tvilling tårne World Trade Center, der faldt sammen efter terrorangrebet i 2001. Her ses alle navnene også på de personer, som ikke overlevede terrorangrebet.
  • Wall Street: Ligger også på Manhattan. Wall Street er en helt almindelig gade i New York, men når der nævnes Wall Street er det nærmest blevet et område for den finansielle verden og branche i USA. Børsen på Wall Street er suverænt den med mest indflydelse i hele verden.
  • Manhattan: I denne bydel ligger Empire State Building og Central park, som er oplagt at besøge if.b. New York rejser.
  • Empire State Building: Empire State Building er en 433 meter høj skyskraber, og med sine 102 etager har du mulighed for at set udover hele New York.
Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *