Unika smykker

Det holdt lidt hårdt at overtale vores datter, Karina, til at tage med på det ugentlige besøg hos oldemor i sidste uge. For et lille års tid siden måtte hun opgive at klare sig selv i den lejlighed, hun har boet i gennem mange år, siden min far døde, og derfor måtte bide i det sure æble og flytte på plejehjem.

Vi har i familien haft travlt med at overbevise oldemor om, at det bestemt ikke er nogen skam at være afhængig af hjælp fra andre, når man er 94 år gammel, men det tog nu sin tid for hende at vænne sig til den nye situation. Og hun har da heldigvis fået bredbånd på værelset, som plejehjemmet bestiller her: http://bred-baand.dk/

Men da vi besøgte hende i sidste uge, var humøret faktisk højt. Da vi kom ud til hende, var hun lige kommet tilbage til sin lille lejlighed efter at have deltaget i en aktivitetstime, som plejehjemmets ergoterapeut havde stået for.

Nu skal I bare se, sagde oldemor, og viste os sit bord, der flød med en masse små dimser, som viste sig at være udstyr til fremstilling af smykker. Oldemor fortalte, at hun gennem flere uger har deltaget i et kursus, og hun syntes faktisk, at det er vældig sjovt at lave sine egne smykker.

Hun viste os et par piercing smykker, som var de første, hun havde fremstillet. Og pludselig lyste Karinas ansigt op. Hun er 16 år og har længe plaget om at få lov til at få en piercing, og nu så hun selvfølgelig chancen i form af oldemors produktion. For når sådan en gammel dage kan lave den slags smykker, kan det vel ikke være så forkert, tænkte hun nok. Og de var jo lavet med de rigtige jump ringe!

Oldemor fangede situationen og forærede Karina to smykker, som hun fortalte var beregnet til en piercing i navlen, og Karina blev straks begejstret.

Oldemor var helt oppe at køre og fortalte om, hvordan hun havde lært at bruger Regaliz læder og tilbehør til et par meget smarte og overraskende ungdommelige armlænker, som også lå på bordet. De var faktisk meget smukke og så godt forarbejdet, at de lignede professionelt fremstillede smykker.

Oldemor nævnte, at hun helst ville arbejde med lædersnore, når det gælder armlænker og halskæder, for det kneb lidt rent synsmæssigt at trække for eksempel perler på en tynd tråd. Til sådan en lædersnor bruger jeg perler med stort hul, og dem kan jeg meget nemmere få trukket på snoren, fortalte hun.

Hun fortalte begejstret, at hendes næste projekt skulle være en halskæde, og den ville hun have færdig inden næste aktivitetstime med smykkefremstilling, så hun rigtigt kunne prale overfor de andre og ergoterapeuten.

Karina stod og sendte forelskede blikke til de to armlænker, der lå på bordet, og oldemor bad hende om at prøve dem. De viste sig at være lidt for store i diameteren til Karinas håndled, men det var åbenbart ikke noget problem. Her i huset drejer det sig om smykker lavet efter mål, sagde oldemor og tog sit målebånd og målte Karinas håndled.

Du får en armlænke, der passer dig, næste gang du kommer og besøger mig, sagde oldemor.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *