Ud i naturen

Du gaber uafbrudt, sagde min kone for lidt siden, og det må jeg give hende ret i, for jeg er meget søvnig og går i seng lige om lidt, selv om det endnu er ret tidligt på aftenen. Årsagen til min træt hed, at jeg sov så elendigt sidste nat, at jeg valgte at stå op ved firetiden og opgive ethvert forsøg på at falde i søvn igen.

Og hvad kan man så bruge sådan en tidlig søndag morgen til, spurgte jeg mig selv og fandt hurtigt svaret. Jeg ville gå en lang tur i naturen og opleve, at solen stod op og iagttage det vågnende dyreliv i naturen. Det er faktisk noget, jeg gør en gang imellem, for jeg holder meget af naturen og ikke mindst på det tidspunkt af døgnet, hvor man kan regne med at have naturen for sig selv.

Så efter en hurtig kop kaffe tog jeg mit Deerhunter jagttøj på, for selv om jeg jo ikke skulle på jagt i morges, så er det tøj det mest praktiske til en travetur i naturen, og samtidig er det blottet for stærke farver, så jeg i den påklædning har bedre chancer for at falde i et med baggrunden, så jeg kan betragte dyrene, uden at de opdager mig.

Det var mørkt endnu, da jeg var klar til at gå ud, så jeg valgte at tage min natkikkert med, for jeg ved af erfaring, at den giver mig en bedre mulighed for at se dyrene, som ofte kommer på banen lidt før solopgang.

Jeg slentrede afslappet af sted ad den markvej, som løber parallelt med skovbrynet tæt bag ved vores grund. Jeg havde skoven på min venstre hånd og en stor, åben roemark på min højre hånd. Jeg havde kun gået i mindre end 10 minutter, da jeg et godt stykke forude kunne se, at et eller andet bevægede sig, så jeg skyndte mig at pille min kikkert ud af dens taske for at se nærmere på, hvad det var, der bevægede sig forude.

Og ganske rigtigt, det var et par rådyr, som kom ud fra skoven og gik ud i roemarken formentlig i den hensigt at finde noget spiseligt. Det var en flot oplevelse at se de stolte dyr spankulere ud i marken, og de havde heldigvis ikke mange muligheder for at få øje på mig, fordi jeg faldt i et med skoven her i det meget tidlige daggry.

Det gav mig mulighed for at studere rådyrene i ro og mag i længere tid, og jeg sendte en venlig tanke til min kone, som gav mig den fremragende Bresser kikkert i julegave sidste jul. Den er jeg meget glad for og har den altid med mig, når jeg går en tur i naturen, eller når jeg i sæsonen går på jagt.

Lige nu er det ikke sæson for jagt, så jeg må nøjes med at holde øje med de dyr, jeg måske senere kan få på skudhold. Så lige nu længes jeg faktisk efter, at bukkejagten skal gå ind. Og jeg ved nu, at jeg VIL have mig et eller flere vildtkameraer snart!

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *