Styrketræning

Trækremme øger kvaliteten af din styrketræning

Hvis man har problemer med grebet, så kan det være en god ide at anskaffe sig nogle trækremme, eller straps, som de kaldes på engelsk. Det er ofte i ens rygtræning at problemet viser sig, og mister man grebet under rygtræning, så kan det i den grad sænke kvaliteten af ens rygtræning. Trækremme kan være en rigtig god løsning på problemet, indtil man får optrænet sin grebsstyrke. Det fortæller Rasmus Thorup Andersen fra www.bodylab.dk. Vi kigger i denne artikel nærmere på trækremme, eller straps, og kigger på de mange fordele som dette stykke udstyr har.

Der er mange som er fanatisk modstander af trækremme, eller straps, men ofte er det ikke en særlig gennemtænkt holdning. Specielt ikke hvis man træner af kosmetiske årsager, som de fleste gør. Jeg kan godt forstå, hvis man helst vil være trækremme foruden, så ens grebsstyrke kan følge med udviklingen af de andre muskler. Problemet er bare, at man hæmmer kvaliteten af specielt ens rygtræning, hvis det altid er grebet som giver op først. Med trækremme, eller straps, sikre man sig, at det er rygmusklerne som giver op først. Og det må være hele pointen med ens træning, hvis det er ryg som er på programmet.

Trækremme, eller straps, er ganske lette at anvende. Det vigtigste man skal huske er, at man påfører sine straps i modsat retning af fingrene. Ellers ruller stangen ud af hånden på en. Og der er reelt mange måder at bruge sin trækremme på. Man kan vælge at stramme sine trækremme helt, hvilket betyder, at det er ens straps, som tager størstedelen af spændingen. Eller man kan vælge at binde sine trækremme lidt løsere, så det i starten primært er ens eget greb som holder stangen. Når grebet så trættes, så tager ens straps mere og mere over. Man kunne kalde det for en eller anden form for forced reps for grebet.

Der er heller ikke nogen der siger man absolut skal bruge sin trækremme, eller straps, til alle tænkelige øvelser. Man kunne nøjes med at anvende sine trækremme, eller straps, til de tungeste rygøvelser. Man kunne eksempelvis anvende sine trækremme til ting som dødløft, bent over rows og shrugs, og så undlade at bruge straps til øvelser som pulldowns. På den måde sikre man sig en vis grebsstyrke udvikling ved siden af.

Der er absolut heller ikke noget galt i, at man sideløbende med at man anvender trækremme, eller straps, kører noget specifik grebstræning. På den måde kan man opretholde kvaliteten i ens rygtræning vha. trækremme, mens man forbedre sin grebsstyrke sideløbende, med mere specifik grebstræning.

Og det gode er, at trækremme er et ret billigt stykke udstyr. Så de fleste burde have råd til at anskaffe sig et par straps, og i det mindste give dem en chance. Når man har eksperimenteret lidt med trækremme i sin rygtræning, så dropper man ikke sin straps igen. Kvaliteten i ens rygtræning bliver simpelthen så meget bedre. Så jeg kan varmt anbefale, at man anskaffer sig et par straps, og giver dem en chance et par uger.

Få tips til styrketræningsøvelser her: http://news.bodylab.dk/

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *