Skadedyr

Jamen dog. Hvad kan der mon være sket, udbrød min kone med bekymring i stemmen, da hun ud gennem vinduet fik øje på to mænd i hvide overtræksdragter af plastik slæbe forskelligt grej ind i vores genbos hus. Jeg gik hen til hende og måtte give hende ret i, at de to mænd lignede et par af politiets teknikere, der var på vej ind for at undersøge et gerningssted.

Men jeg fik også øje på en hvid varevogn med et firmanavn og ordet skadedyrsbekæmpelse malet på siden af bilen, og så kom jeg i tanker om, at genboen nogle få dage forinden havde fortalt mig, at de var plaget af forskellige insekter i huset, som de havde svært ved selv at få bugt med.

Han havde nævnt, at der ude på deres badeværelset var myriader af sølvfisk på gulvet, og han havde flere gange sprøjtet med insektgift fra en spraydåse for at komme dem til livs, men det var ikke lykkedes at få udryddet de små bæster. Og han nævnte også ved den lejlighed, at han overvejede at tilkalde professionel hjælp for at få bugt med utøjet. De ved, hvordan man fjerner sølvfisk!

Så jeg kunne berolige min kone med, at der helt sikkert bare var tale om, at genboens nu skulle have renset huset for det ubehagelige kryb, og vi var enige om, at vi vist var heldige, at vores hus ikke var blevet invaderet af den slags ubehageligheder.

Sent på eftermiddagen samme dag mødte jeg genboen ude på vejen, så jeg kunne selvfølgelig ikke dy mig for at spørge til, hvordan det var gået med skadedyrsbekæmpelsen. Han så lidt nedtrykt ud, da han fortalte, at der slet ikke var sket noget. Sagen var, at folkene fra firmaet havde konstateret nogle revner og utætheder i soklen på deres hus, så de havde anbefalet ham at få hele soklen tætnet, før de gik i gang med at udrydde utøjet.

De havde nemlig også konstateret, at der var væggelus i huset, så der skulle kraftige midler i brug for at komme skadedyrene til livs, men det kunne ikke betale sig at foretage sig noget, før soklen på huset var blevet tætnet.

Folkene fra firmaet havde også fundet ud af, at der i et kælderrum var en stor koloni af myrer, som givetvis også var kommet ind gennem utæthederne i soklen, så de skal også udryddes, når firmaet kommet igen, efter at en murer har gjort soklen ordentlig tæt. Sådan bekæmpes myrer bedst.

Min genbo og jeg blev nu enige om, at det helt sikkert var godt at få tætnet soklen én gang for alle, så skadedyrene ikke kan vende tilbage. Vi snakkede lidt løst og fast om de plager, man udsættes for som husejer, og jeg fortalte ham også historien om, hvor besværligt det var for et par år siden, da jeg havde fundet et stort hvepsebo under tagudhænget over vores terrasse.

Jeg kunne den gang ikke slå hvepsene ihjel med insektgift, men vores nabo havde erfaring med den slags, så han fik hvepseboet ned i en stor plasticpose, og så var det problem løst. Normalt er det nu bedst at få hjælp til at fjerne et hvepsebo!

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *