Plakater til valget

Min gamle ven, Jakob, var bestemt ikke tilfreds med, at det ikke lykkedes ham at opnå valg til Folketinget ved det seneste valg. Men på baggrund af, at det parti, han stillede op for, havde en markant tilbagegang ved valget, og at Jakob faktisk kun manglede et par snese personlige stemmer for at blive valgt, var det nu meget godt gået af ham, da det var hans første forsøg på at blive folketingsmedlem.

Under valgkampen havde jeg hjulpet Jakob en hel del med det praktiske arbejde. Selv om vist efterhånden de færreste tror på, at det gør nogen forskel, så turde Jakob ikke taget springet og lade være med at hænge valgplakater op rundt om i byen, og det var netop på det område, at jeg kunne træde til og hjælpe ham i valgkampen.

Jeg har nemlig et mindre trykkeri, der har specialiseret sig i de mere komplicerede opgaver, der ofte skal fremstilles i ret små antal. Og det er ikke kun traditionelle tryk, jeg kan fremstille, for kort før den nu overståede valgkamp investerede jeg i en stor og meget avanceret printer, så jeg for eksempel kan printe plakater ud på basis af en fil på en computer.

Hvis jeg printer ud på ganske almindeligt papir er stykprisen nogenlunde konkurrencedygtig med traditionelt tryk, men ved at printe plakaterne ud, opnåede vi den fordel, at det ikke kostede ekstra at fremstille en lang række forskellige plakater, så vælgerne ikke blev trætte af at se på den samme plakat mange forskellige steder under hele valgkampen.

På min nye printer kan jeg også fremstille folieprint, så jeg altså havde mulighed for at printe Jakobs valgplakater ud på selvklæbende vinyl, så de nemt kunne klæbes op på steder, hvor det ikke er så nemt at placere en traditionel valgplakat. Det var i dette tilfælde især aktuelt, da vi skulle udsmykke den valgbus, Jakob kørte rundt i sin valgkreds i.

Det var også min nye printer, der gjorde os i stand til at supplere de traditionelle valgplakater med nogle fikse og billige klistermærker, som medlemmerne af den lokale vælgerforening kørte rundt med på deres private personbiler. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at Jakob blev synliggjort så godt, som det overhovedet var muligt i den valgkamp. Men som sagt lykkedes det ham ikke at opnår valg, men han var dog den kandidat for partiet, der fik det suverænt højeste stemmetal her i valgkredsen.

Så alt i alt har vi nok grund til at være tilfredse med den kampagne, vi fik stablet på benene, så vi vil helt sikkert gøre noget af det samme til næste folketingsvalg, for der er næppe tvivl om, at Jakob bliver opstillet igen.

I mellemtiden kan jeg glæde mig over, at arbejdet med valgplakater og klistermærker gjorde, at jeg hurtigt blev dus med min nye printer, som jeg er overbevist om vil tjene sig selv ind ret hurtigt. I hvert fald har jeg mange ordrer liggende i forbindelse med de udsalgsskilte, som de detailhandlende har brug for under det forestående sommerudsalg.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *