Lektiehjælp som ekstra indtægt

Det var et indslag i en nyhedsudsendelse på tv, der for nogle måneder siden gav mig en ide til, hvordan jeg kunne tjene nogle penge til at leve for, mens jeg passer mit studium på universitetet. Indslaget fortalte om, at der på det seneste har været en kraftig stigning i antallet af familier, der køber sig til privatundervisning og lektiehjælp til deres børn.

I nyhedsindslaget blev der faktisk nævnt et par bureauer, der sørger for at formidle kontakten mellem de familier, der ønsker hjælp til deres børn, og potentielle undervisere. Så det var en smal sag at rette henvendelse til et af bureauerne med et ønske om at komme i deres ”stald”.

Og jeg føler mig bestemt godt klædt på til den opgave, for jeg er oprindeligt uddannet pædagog og har siden bygget videre på uddannelsen med forskellige kurser, fordi jeg efter kort tid som pædagog i en børnehave måtte indse, at jeg ikke ønsker at bruge resten af mit arbejdsliv sammen med små børn, selv om jeg selvfølgelig holder meget af dem.

Jeg har altid haft en dyb interesse for  kost og ernæring og sundhed, så da jeg besluttede mig for noget mere uddannelse, var jeg snublende tæt på at kaste mig ud i en uddannelse som økonoma, men jeg valgte dog i sidste øjeblik at nøjes med et seks uger langt kursus, som kunne kvalificere mig til forskellige jobs indenfor det fag.

Efter det kursus søgte jeg også et par forskellige stillinger, men jeg blev overhalet indenom af konkurrenter, der havde bedre papirer end jeg. Og så var det, at det pludselig gik op for mig, at jeg havde lyst til et egentligt studium på universitetet. Jeg har nemlig længe puslet med tanken om at studere psykologi, for jeg har altid interesseret mig meget for menneskers psyke.

Den ide faldt nok lidt sammen med, at mit ægteskab gik i stykker. Det generede mig rent faktisk ikke, for vi har ikke haft det godt sammen i flere år, så for mig var det nærmest en lettelse, da min mand meddelte mig, at nu ville han ikke længere.

Så jeg stod på en måde ved en skillevej i mit liv, og min beslutning blev altså, at jeg nu ville forsøge med det studium, jeg i en del år har tænkt på. Min økonomi er ganske vist ikke ret god, men jeg er parat til at leve på en sten og hutle mig igennem.

Det kom som lidt af en appelsin i turbanen, da jeg kom i kontakt med det bureau, der formidler lektiehjælp. Jeg blev indkaldt til en samtale, og bureauet var helt tilfreds med mine papirer, og det var faktisk heldigt, at jeg til studentereksamen havde fået virkeligt gode karakterer i matematik, for ifølge bureauet er det meget ofte netop det fag, at nogle familier ønsker lektiehjælp til.

Nu er min første aftale på plads, og jeg skal støtte en dreng på 12 år, som har behov for hjælp til både dansk og matematik. Jeg glæder mig til at starte på mandag.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *