Lager og Lean

Når det kommer til stykket, handler det jo bare om sund fornuft, tænkte jeg ved mig selv, da vores direktør på et personalemøde fortalte, at han ville sende et antal medarbejdere på et Lean kursus for at få optimeret arbejdsgangene i firmaet. Han lagde ikke skjul på, at han først og fremmest tænkte på administrationen og lageret, hvor han selv mente, at vi sagtens kan opnå nogle mere rationelle arbejdsgange.

Da han dagen efter kom ind på mit kontor og foreslog, at jeg skulle være en af de medarbejdere, der skulle sendes på Lean uddannelse, må jeg da indrømme, at jeg opfattede det som en tillidserklæring, og jeg kunne selvfølgelig ikke lade være med at spørge, hvor mange vi skulle af sted på kursus.

Det viste sig, at han af en Lean konsulent var blevet rådgivet til, at to af de ledende medarbejdere på vores store lager samt to fra administrationen skal deltage i et udvidet Lean kursus af to ugers varighed, så vi efterfølgende kan sætte os i spidsen for de forskellige rationaliseringer, han gerne ville opnå med projektet.

Han så måske et lidt tvivlende udtryk i mine øje, så han skyndte sig at fortælle, at det her i hvert fald ikke handlede om en spareøvelse, der skulle koste nogle af kollegerne jobbet. Men det er sådan, betroede han mig, at vi har nogle nye og ret store ordrer i vores pipeline, så dem skal vi være klædt på til at klare uden at skulle ansætte alt for mange nye medarbejdere.

Six Sigma

Næste skridt ligger lige for: Implementering af det såkaldte Lean Six Sigma, og til den proces tager vi hjælp fra de bedste i branchen: House of Six Sigma.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *