Krise i ægteskabet?

Det kan være svært at finde vilje til at indgå kompromis i et forhold eller ægteskab med problemer, men at indgå i kompromiser er nok et af de bedste råd, du kan få.

Start med de små ting i dagligdagen, som for eksempel hvor I går ud til middag eller hvilken film, I skal se, når I har filmaften. Hvis du viser vilje til kompromis, vil det få din partner til at gøre det samme. Tænk over, hvor i dit ægteskab du er åben for kompromis og over de områder, hvor du ikke er.

Krisehjælp eller psykolog?

Hvis det kommer på tale, at I har et område, hvor ingen er jer er villig til at gå på kompromis, så tænk over at få noget psykologhjælp til at få jer på rette vej. Der er mange psykologer og terapeuter, der er gode til parterapi og mægling. Stress over at tingene er gået i hårdknude kan tære hårdt på et forhold.

Selvom din første tanke måske er at gemme jeres problemer for venner og familie, kan det faktisk hjælpe af finde en eller to personer, du kan betro dig til. Find en person, hvor du stoler på personens dømmekraft eller måske er personen i en lignende situation, og I kan støtte hinanden. En udefra stående kan tit se tingene på en anden måde, end I kan, når I står midt i det. Nogle gange kan der endda være behov for akut krisehjælp!

Mange venter på den anden person skal ændre sig, før de selv ændrer deres opførsel eller mønster. Selvom du synes din partner er den, der er galt på den, kan du godt tage det første skridt. I skal jo starte et sted. Dog går mange ægteskaber i opløsning, fordi begge parter står stejlt hver på deres, og der ingen kommunikation er mellem dem. Er I gået i stå, er det ingen skam at opsøge noget psykologhjælp, og her er et godt sted at starte: http://nordiskkrisekorps.dk/

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *