I gang med at dykke

Hold da helt op, hvor var vores yngste søn, Nikolaj, sur, da han i går kom forbi og besøgte os. Han var på vej hjem efter en jobsamtale, fordi han havde lagt billet ind på et arbejde, der blandt andet består i at rense nogle store bassiner. Den rensning kan kun udføres, hvis man selv dykker ned i bassinerne, og derfor var det i stillingsopslaget understreget, at jobbet kræver, at man har en licens som dykker.

Og det mente Nikolaj bestemt, at han havde, for sidste år deltog han under en ferie ved Det røde Hav i et dykkerkursus, som blev afsluttet med en form for eksamen, hvorefter deltagerne fik udstedt et diplom som dokumentation for, at de havde gennemført og bestået kurset.

Siden den ferie har Nikolaj investeret en mindre formue i forskelligt billigt dykkerudstyr, og han har meldt sig ind i en dansk dykkerklub, hvis medlemmer hyppigt tager på dykninger i Kattegat.

I klubben har man accepteret det diplom, Nikolaj havde med hjem fra ferien i Egypten, så han har kunnet deltage i dykningerne på lige fod med klubbens øvrige medlemmer. Og han har da også i det forløbne års tid hentet sig en masse erfaringer, så han selv føler sig som en fuldbefaren dykker.

Men det firma, hvor han søgte jobbet, havde nærmest lidt hånligt givet udtryk for, at selv om man har været på nok så mange dykkerrejser under eksotiske himmelstrøg, så har man altså ikke en gyldig licens til at udføre erhvervsmæssige dykninger.

Og det var den totale afvisning fra firmaets side, der havde gjort Nikolaj sur, for han havde rent faktisk været i god tro med hensyn til det diplom, han havde erhvervet sig i Egypten. Han mente jo også, at når en registreret dykkerklub kunne bruge det diplom, måtte det da være godt nok.

Det lykkedes min kone og mig at overbevise Nikolaj om, at han lige så godt kunne lægge surheden på hylden, for firmaet er formentlig forpligtet til kun at anerkende en officiel dansk licens som dykker, hvilket efter min mening nok kan hænge sammen med nogle bestemmelser i de forsikringer, firmaet har.

Nikolaj faldt lidt ned og begyndte at tale om, at han måske skulle tage en regulær uddannelse som erhvervsdykker på en dansk dykkerskole, for hvis han først har sådan en, vil der sikkert være nogle jobs, der står åbne for ham, og da han i øjeblikket har et temmelig kedeligt og intetsigende arbejde, vil han gerne have noget andet.

Imens vil han så holde sine færdigheder vedlige i den dykkerklub, han er medlem af. Han fortalte, at klubben på lørdag skal ud på en helt speciel dykkerudflugt i et område lidt syd for Samsø. Der er tale om en slags undervandsjagt, hvor dykkerne med harpuner skal forsøge at skyde nogle torsk eller andre fiskearter. Og det kræver jo godt grej til undervandsjagt, hvis det hele skal lykkedes.

Nikolaj fortalte, at han ikke har prøvet den slags tidligere, så han glæder sig meget, og han fortalte også om de omfattende sikkerhedsforanstaltninger, der er grundigt gennemgået på forhånd, så dykkerne ikke kommer til at skyde hinanden.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *