Hurtigere gav mersalg

Vi startede jo med at sælge kartofler på nettet direkte fra vores kartoffelproduktion for snart 9 år siden. Dengang vi startede, var det min nevø, der lavede den første hjemmeside, hvor folk så kunne købe kartofler. Den var lavet i et program, der hedder Frontpage og i frames, men det var jo sådan, man gjorde dengang. I hvert fald herude på heden, hvor vi holder til. Senere kom der endda det der Dankortbetaling på, selvom jeg var imod det dengang. Herude bruger vi kontanter eller varer til at betale med – så er vi fri for at rode de der nysgerrige myndigheder ind i vores penge. Nå – men internettet er jo sagen, og vi har i dag en møj moderne webshop.

De fandt os ikke i Google

Da vi fik fat i sådan en moderne webshop, steg salget godt nok, men det var mest fra dem, der kendte os i forvejen og så fra min nevøs reklamer på Fjæsbogen, at vi fik kunder. Vi fandt ud af, at mange bruger Google til at søge med. Herude bruger vi jo helst Jubii, men der er nogen der siger, at det er Google der sender søgesiderne til dem også. Nå – men der var ingen vej udenom: Jeg måtte tage telefonen og ringe til et firma, der har forstand på søgemaskineoptimering. Jeg fandt nogen der har kontor i både Danmark og i USA – dem her. De fik gjort en masse med vores tekster og en hel masse andet, som jeg simpelthen ikke skal gøre mig klog på.

Hvad de også sagde var, at jeg skulle kontakte en specialist i hastighedsoptimering ved navn Kim (jeg kan ikke huske efternavnet men jeg kan huske, at det var svært at sige). Han var en rigtig hyggelig fætter selvom han var fra København af. Dem er vi jo normalt lidt skeptiske for herude, men han var god nok.

Hastigheden blev tredoblet – og salget med 🙂

Nå… Ham der Kim fik koder til vores webshop og vores server, og så hørte vi ikke mere i en uges tid. Jeg troede næsten han havde glemt os, men så ringede han og sagde, at han ville sende en e-mail med gode nyheder. Jow tænkte jeg – så åbnede jeg mit postprogram og ganske rigtigt: Han havde alligevel godt nok fået lavet noget. En hel del faktisk.

Vores sider tog i snit 3 sekunder at indlæse, før han gik i gang. Efter han var færdig tog de mellem 700 og 900 millisekunder at indlæse! Det var alligevel en forskel!

Resten af historien kan du læse her.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *