Er hiphop og street wear det samme?

Det er nu cirka et år siden. jeg begyndte i mit nuværende job som leder af en kommunal ungdomsklub, hvor de 14-18-årige kan komme om aftenen og hygge sig i hinandens selskab, lytte til musik og spille forskellige spil. Det har været et godt år, selv om jeg ikke havde nogen egentlige forudsætninger, da jeg startede i jobbet.

Jeg husker tydeligt min første aften, hvor jeg skulle mødes med min forgænger for at blive sat ind i tingene. Ude i forgangen blev jeg overrasket over at se mange caps, der hang på knagerne til overtøjet. Senere kunne jeg konstatere, at enhver ung knægt i den alder med respekt for sig selv skal gå rundt med en kasket på hovedet, men i ungdomsklubben har vi den regel, at man ikke må bruge caps eller andre hovedbeklædninger inde i klublokalerne.

Det var også en lille overraskelse for mig at se, hvordan de unge – især drengene – gik klædt. De fleste af dem kom hver aften i udpræget hip hop tøj, og i starten syntes jeg, de lignede nogle rigtige lømler. Men skindet bedrager, har jeg efterhånden fundet ud af, for de fleste af dem er nogle sunde og velfungerende unge mennesker, der bare følger tøjmoden for den aldersgruppe.

Og tøjmoden dikterer det, man kalder hip hop eller streetwear, når man er i alderen fra 14 til 18 år, og tøjet skal helst se lidt slidt og meget brugt ud. Pænt er det ikke i mine øjne, men med tiden er jeg holdt op med at lægge mærke til det.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *