Hegner.dk

Kan man leve af at være god til at klatre i træer, spurgte min gamle ven forleden. Og ja – det kan man faktisk. Sagen er, at hvis der skal beskæres eller måske endda fældes træer, er det ofte nødvendigt at klatre op i dem og skære. Og det er så det, der ofte betegnes som “professionel træklatring”. Et super godt eksempel på det er firmaet Hegner.dk, der lever af at klatre i træer – stort set.

Hvorfor bruge træklatring professionelt?

Enhver kan sgu da fælde et træ, bemærkede min gamle ven tørt, da jeg fortalte om Hegner,dk som eksempel. Jeg kunne ikke lade være med at grine, for det er jo både sandt og forkert på samme tid. Sandt, fordi enhver faktisk kan fælde et træ eller beskære det. Forkert, fordi det er uhyre nemt at beskære forkert eller fælde forkert med uoverskuelige konsekvenser til følge.

Fælder du et træ, og det falder ned i noget eller nogen, er du i den grad på den. Det er udelukkende dit ansvar, og det er sandsynligt, at ingen forsikring går ind og dækker. Det gælder naturligvis også, hvis du beskærer, og en gren rammer en bil eller endnu værre et menneske.

De professionelle har både viden, udstyr OG forsikring. Og den med viden kommer jo altså til gode i mere end én forstand. Ved en beskæring, hvor træet skal overleve, er det bestemt ikke ligegyldigt, hvor og hvordan der skæres. eller hvordan man sikrer, at der ikke falder store grene ned og rammer mennesker eller ting.

Fældning med nedfiring

Se engang denne video fra en større fældning med nedfiring foretaget af Hegner Træfældning:

Efter at have set den video, er jeg ret sikker på, du ikke længere selv tror, at du kan klare den slags opgaver selv en søndag eftermiddag. Har jeg ret i det? Tænk blot på risikoen, der er ved at klatre så højt uden det rette udstyr – og tænk, hvis en af de enorme grene ramte noget.

 

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *