Hvordan forsikres vi bedst?

Det var en artikel i vores lokale avis, der gjorde mig opmærksom på, at vi måske ikke havde helt styr på at have vores børn forsikret ordentligt. Artiklen handlede om, at mange forældre overser nødvendigheden af at have ordentligt dækning fra forsikringsselskabet, hvis der skulle ske noget med børnene. Og det var min gamle arbejdskollega Mikkel Mørch, der henviste mig til artiklen forleden.

Min første tanke i den forbindelse var, at vi vist godt kunne bruge en ansvarsforsikring, der kan komme ind i billedet, hvis en af ungerne kommer til at foretage sig noget, der medfører skade på andre eller på andres ejendom. I den situation kan man jo som forældre blive holdt erstatningspligtig, og så er det selvfølgelig et problem, hvis der er tale om større skader.

Jeg gav mig til at kigge vores forskellige forsikringspolicer igennem og fandt ud af, at vores familieforsikring vist er tilstrækkelig, for den omfatter hele familien og har også en ansvarsforsikring indbygget. Så jeg valgte at lade det være ved det.

Både min kone og jeg har en ulykkesforsikring, så vi er pænt dækket ind, hvis der skulle ske en af os noget. Men jeg blev opmærksom på, at vi ikke havde sådan en forsikring til børnene, så jeg besluttede mig på stedet, at jeg snarest ville kontakte vores forsikringsselskab for at få den dag bragt på plads.

Vores tre børn er i alderen fra 5 til 12 år, og især de to drenge kan fra tid til anden godt være nogle vildbasser, der i deres lege nok ikke tænker alt for meget over deres egen sikkerhed. Jeg kom i den forbindelse til at tænke på, at jeg faktisk ikke ved, om det kunne medføre udgifter for os, hvis en af knægtene for eksempel pådrager sig en skade på tænderne.

Sagen er jo, at de i den alder som andre børn har gratis, offentlig tandpleje, men hvor langt den ordning rækker, har jeg ingen anelse om. Og så er det jo i øvrigt ikke kun tænderne, der kan være udsat, hvis uheldet er ude under en eller anden vild leg, så min kone og jeg var enige om, at vi under alle omstændigheder skulle have tegnet en ulykkesforsikring til hvert af børnene.

Vores gennemgang af de forskellige forsikringer gav os anledning til lige at tage et tjek på også de forsikringer, som ikke specielt har noget med børn at gøre. Vores husforsikring kunne vi hurtigt blive færdig med, for vi har kun boet i vores nuværende hus i knap tre år, så den forsikring er ikke ret gammel, og der er ikke sket ændringer på huset siden.

Og så viste det sig alligevel, at vores hus kom til at spille ind på en anden type forsikring. Sagen er, at vi ret naturligt forøgede vores gæld ganske gevaldigt, da vi for små tre år siden flyttede fra en lejebolig til eget hus. Og først nu kom vi til at tænke på, at vi nok skulle have forhøjet forsikringssummerne på hver vores livsforsikring, så den anden part kan klare gældsforpligtelserne, hvis den ene af os pludselig skulle komme ud for en dødelig ulykke.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *