For lidt lys?

Det var en af vores venner, der under et besøg hos os en aften for nogle uger siden lidt henkastet bemærkede, at vi da ikke ligefrem fråser med lyset i vores hus. Og han havde faktisk ret, men hverken min kone eller jeg havde indtil da tænkt nærmere over, at vi faktisk begge to havde fået for vane at knibe øjnene lidt sammen for at se skarpere, hvis vi skulle læse et eller andet, for eksempel vores avis.

Nu har vi begge to rundet de 50, og så er det nok naturligt, at synet er blevet en anelse svækket, og så kræver det åbenbart noget mere lys, hvis man i den mørke årstid skal læse noget uden at anstrenge sig alt for meget.

Under alle omstændigheder blev bemærkningen fra vores besøgende den aften anledning til at se nærmere på belysningen i både vores køkken og i stuen. Vi sidder ofte ved spisebordet i køkkenet og læser avis eller andre ting, så min første prioritet var at finde ud af noget med den PH-lampe, vi har hængende over bordet.

I den sad tidligere en almindelig 60 watt glødepære, men jeg ville jo godt bruge anledningen til at skifte til de mere energibesparende led pærer, så jeg gik i gang med at undersøge mulighederne og fandt hurtigt ud af, at man kan få erstatninger for de gamle glødepærer, som passer i de bestående lamper. Så jeg kiggede grundigt på muligheder i en webshop for at få en e27 led pære, som kunne passe i PH-lampen.

Og dem var der heldigvis et pænt udvalg af, og jeg koncentrerede mig om pærer, der kunne give en del mere lys ned over bordet, så det ville blive mere afslappende at sidde ved bordet og læse. I min søgen faldt jeg over, at man også kan få dæmpbare e27 led pærer, så jeg besluttede faktisk at vælge sådan en og så købe en lysdæmper til lampen, for jeg valgte en pære, der giver lige så meget lys som en 100 watt glødepære, og det mente jeg ville være lige kraftigt nok, når vi bare skal sidde og spise ved bordet.

I den samme webshop faldt jeg over nogle led spot, som jeg umiddelbart mente ville passe som erstatning for de spot, vi har på undersiden af overskabene i vores køkken. Netop de spot har tit irriteret mig, fordi de små halogenpærer i dem skal skiftes ret ofte, og så bruger de jo også betydeligt mere energi end de moderne led pærer.

Jeg havde et par stykker af disse halogenpærer liggende, så jeg kunne se, at typebetegnelsen var gu10, og den betegnelse matchede fint med de gu10 led pærer, jeg havde fundet i webshoppen, så dem bestilte jeg syv af, idet jeg skulle bruge seks i de bestående spots, og så syntes jeg, at det vil være rart at have en ekstra pære liggende i reserve.

Nu har jeg modtaget de nye led pærer fra webshoppen, og min kone og jeg er ovenud tilfredse med den nye belysning.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *