Fødevareindustri

Det er ikke altid et ønskejob at være inspektør i fødevarekontrollen, for i nogle tilfælde bliver man mødt med meget harske kommentarer, hvis man påpeger et eller andet problem, som er til risiko for hygiejnen i en fødevarevirksomhed.

Som for eksempel en dag i sidste uge, da jeg var ude på et rutinemæssigt kontrolbesøg i et røgeri nede på havnen her i byen. Jeg ved jo, at de har købt det bedste udstyr til røgning fra Ingvald A/S – men det er jo ingen garanti for, at de så også holder det rent, vel?

Som privatperson har jeg da ofte købt røgede sild i røgeriet, og jeg har ikke tidligere bemærket, at der skulle være problemer med hygiejnen.

Men da jeg under kontrolbesøget kiggede nærmere på virksomhedens store røgeovn, må jeg indrømme, at jeg fik mig noget af en overraskelse. Den så ud, som om den ikke har været rengjort indvendigt i flere uger, og fedt fra sildene sad i et tykt lag både på siderne og i bunden.

Jeg gjorde indehaveren opmærksom på problemet, og han blev ganske enkelt skide sur på mig, for han kunne ikke se, at der skulle være noget problem, for temperaturen i røgeovnen er jo så høj, at bakterier ikke kan trives der.

Men jeg holdt fast i mit og gav indehaveren et pålæg om at få gjort røgeovnen ren meget hurtigt, og jeg sagde til ham, at jeg ville kontrollere den igen ugen efter.

Ellers er der ikke mange maskiner i røgeriet, men manden har dog en vakuum pakker, som han bruger til at pakke sild ind i til kunder, der for eksempel skal køre langt med dem. Men den maskine var der intet at bemærke til.

Det er alle typer fødevareindustrier

Jeg besøger jo alle typer, og jeg ser ofte, at jo bedre og mere rengøringsvenlige, maskinerne er, jo mere motiverede er folkene til at holde dem rene og hygiejniske. Det gælder også for deciderede slagterimaskiner, som jo ofte kører næsten i døgndrift.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *