Dygtig anlægsgartner

Det er faktisk en meget inspirerende opgave at sidde og planlægge, hvordan en ny byggegrund, der hidtil bare har ligget hen som bar mark, skal omdannes til en forhåbentlig hyggelig have for familien og mig. Min kone og jeg har brugt en hel del aftener på det stykke arbejde i den senere tid, mens håndværkerne er i fuld gang med at bygge vores nye hus, som vi glæder os vildt meget til at flytte ind i om et par måneder.

Hverken min kone eller jeg har erfaringer med sådan et haveanlæg, så vi har valgt at besøge alle de venner og familiemedlemmer, som bor i parcelhus, for at få gode ideer til vores kommende have. Vi er selvfølgelig bundet af placeringen af huset og carporten med et dejligt stort redskabsrum, men ellers er der ikke mange specielle hensyn, der skal tages i forbindelse med planlægningen. Vi har valgt dem her: http://fliseroghegn.dk/

Vi er i hvert fald sikre på, at en række halvstore grantræer i skellet længst væk fra vejen skal fældes, for de er i hvert fald ikke kønne. Selv har jeg ikke tidligere beskæftiget mig med træfældning, så det må jeg nok have en professionel til at gøre. Jeg kunne sikkert godt finde ud af det, men så ville det kræve, at jeg anskaffede mig en motorsav, som jeg formentlig aldrig mere får brug for, og så kan det jo lige så godt betale sig at betale sig fra arbejdet.

Ikke ret langt fra vores kommende bopæl har jeg bemærket, at en anlægsgartner har sin virksomhed, så jeg regner med, at jeg kan hyre ham til at fælde grantræerne. Den tanke har faktisk strejfet mig, at vi måske også kunne hyre ham til et par andre opgaver, som er fremmede for os, men jeg har nu opgivet tanken igen, for vi har ikke så mange penge til rådighed til anlæggelsen af haven.

Det bliver jo dyrt nok endda, for vi får en forholdsvis lang indkørsel, og det er bestemt ikke gratis at købe de nødvendige materialer til flise belægning på så mange kvadratmeter, som der er tale om her. Udover grus og selve fliserne er man jo også nødt til at leje en pladevibrator, hvis fliserne skal ligge ordentligt i mange år fremover.

Vi har i detaljer planlagt, hvilke planter vi vil have rundt om i haven. Langt det meste af arealet skal være græsplæne, men vi planlægger også en lille sektion, der kan fungere som legeplads for vores børn. Vi vil på et tidspunkt have bygget et lille legehus til dem, ligesom der skal være en sandkasse og et par gynger.

Vores plan er så, at vi indhegner den lille, private legeplads, så den er adskilt fra resten af haven. Min første tanke var, at vi skulle plante en hæk som adskillelse mellem legepladsen og haven, men der er længe om at vokse op, så vi er i stedet blevet enige om at opsætte et vedligeholdelsesfrit hegn med planker af fibercement langs de to sider af det areal, som vi vil indrette som legeplads til børnene.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *