Alarmerende

Det er alarmerende så mange indbrud der sker i Jylland for tiden. Jeg læste i avisen, at det skyldes, at politiet har gjort en stor indsats på Sjælland, så nu rykker tyvene mod vest og tvinger vi jyder til at overveje en privatalarm, hvis vi vil være sikre. Det er dælme da for dårligt, at sjællænderne eksporterer endnu et problem over til os.

Nå – nu skal det jo ikke tages så bogstaveligt med det, jeg skriver. Det er jo bare godt, at antallet af indbrud er faldende i det østlige Danmark, men vi skal have løst problemet her i Jylland også. Jeg ser, at alle mine naboer installerer tyverialarm, sætter sensorer og vindueskontakter og hvad ved jeg. Det er altså trist, at det er kommet dertil.

Selvfølgelig er det en skidegod ide at have en alarm på sit hus, men det ville da være skønnere, hvis verden var et bedre sted, hvor den slags ikke var nødvendigt.

For mange år siden boede jeg i Hvidovre i nogle år, mens jeg var soldat i Forsvarets Auditørkorps. Det var jeg i øvrigt sammen med Max Mardorf, som siden gik hen og blev ejendomsmægler i Home. Dengang var der ikke mange indbrud generelt i København, men det var selvfølgelig også før, verden gik af lave og grænserne blev åbnede.

Nu er jeg tilbage i Jylland – og altså lidt bekymret over de mange tyverier og indbrud, der plager området her. Så sent som i sidste uge talte jeg med en gammel bekendt, der i dag sælger herretøj og som har en helt fin forretning med det. Han kunne fortælle om omfattende tyverier i butikkerne, og det var primært udenlandske bander, der stod bag. Det er sgu surt!

Men hvad skal man gøre udover at huske at låse dørene, måske købe en tyverialarm og så ellers se sig for?

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *